U trendu

Đilas (SSP): Ništa se nije promenilo u vezi s preporukama ODIHR

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas je danas odbacio navode nove predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić da je vlast počela da radi na ispunjenju svih 25 preporuka iz izveštaju misije Kancelarije OEBS za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) o decembarskim izborima u Srbiji.

Đilas je za RTV, upitan o tim tvrdnjama doskorašnje premijerke, odgovorio da ne zna da li da ih pripiše „duhovitosti ili bezobrazluku“ Brnabić – prenela je SSP.

Kazao je da se „ništa nije promenilo u medijima – gora je situacija nego pre, ništa se nije promenilo što se tiče kupovine glasova i pritiska na birače, ništa se nije uradilo povodom biračkog spiska“.

“Kakve veze ima sa nama šta misli međunarodna zajednica? Rekao sam da ćemo se sami izboriti za slobodu i demokratiju u ovoj zemlji i kada se izborimo, biće dobro što ćemo to sami uraditi jer nikome ništa dugovati nećemo“ – rekao je Đilas.

Lider SSP koja je u koaliciji „Srbija protiv nasilja“ je naveo i da se „krađa manifestuje kroz medije“ koji, „po našim procenama, Aleskandru Vučiću i Srpskoj naprednoj stranci donesu pola miliona glasova koje uz slobodne medije ne bi imali“.

Rekao je da se „krađa se manifestuje“ i kroz pritisak na birače, „kapilarne glasove“, kroz kupovinu glasova, malverzacije s biračkim spiskom.

„Mi trenutno ne govorimo o bojkotu (predstojećih izbora), govorimo o borbi za promenu izbornih uslova, rekli smo: Ako ne bude uslova, onda ćemo donositi odluke kako će to izgledati i da smo spremni da na izborima ne učestvujemo“ – kazao je Đilas.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar