U trendu

Đilas (SSP): Očekujem dolazak međunarodne komisije koja će analizirati izbore u Srbiji

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je danas da očekuje dolazak u Srbiju „neke međunarodne komisije“ koja će analizirati sve prigovore i krivične prijave koje su kontrolori i članovi republičke, i gradskih izbornih komisija u ime koalicije „Srbija protiv nasilja“ podneli nakon izbora 17. decembra.

Đilas je za televiziju N1 rekao da očekuje i da će se poslanica te stranke Marinika Tepić, koja štrajkuje glađu uz zahtev da se izbori ponište, pojaviti sutra na velikom protestu ProGlasa kod Terazijske česme u Beogradu, nakon čega će je on „odvesti u bolnicu“.

„Jasno smo poslali naše zahteve i rekli da očekujemo, za taj deo, podršku međunarodne zajednice, po modelima sličnim u zemljama oko nas, koje su takođe kandidati za članove EU, Crna Gora i (Severna) Makedonija“, rekao je Đilas.

On je naveo da koalicija „Srbija protiv nasilja“ ima „hiljade dokaza“ za kršenje izborne volje građana, i da traži da se odrede uslovi pod kojima bi se održali novi izbori u Srbiji, „da bi mogli da vidimo pravu volju građana Srbije“.

Đilas je rekao da misli da je to „jedini put koji može dovesti do rešavanje ogromne političke krize“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.