U trendu

Đilas: Vučiću i njegovom timu organizovati svečani doček na balkonu gradske Skupštine

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas ironično je danas nazvao usvajanje Rezolucije o genocidu u Srebrenici velikim trijumfom predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegovog tima.

U Generalnij skupštini UN, za Rezoluciju, kojom se 11. jul proglašava Međunarodnim danom sećanja na genocid u Srebrenici i osuđuje negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca, glasali su predstavnici 84 države, protiv je bilo 19, a uzdržano 68 država.

Đilas je u saopštenju naveo da SSP zahteva da se „posle velikog tijumfa“ u Generalnoj skupštini UN, organizuje doček za Vučića i njegov tim ispred Skupštine grada.

Podsetio je da su se „posle velikih pobeda na balkon (gradske skupštine) peli košarkaši, vaterpolisti, odbojkaši, košarkašice, Novak Đoković…“.

Dodao je u istom, ironičnom tonu, da nema nijednog razloga da se to ne omogući timu koji je briljantnim partijama u Njujorku sprečio usvajanje rezolucije o genocidu u Srebrenici.

„Broj građana koji je (sinoć) spontano automobilima izašao na ulice srpskih gradova, broj članova Vlade uvećan za predsednicu skupštine koji su utakmicu gledali zajedno ogrnuti srpskim zastavama, pokazuje koliko je ova Vučićeva pobeda velika“, rekao je Đilas.

Naveo je da bi sigurno i broj okupljenih bio rekordan, posebno uz muzički program u kome bi mogli da učestvuju i Baja mali knindža i Milorad Dodik.

Kako je naveo, „naravno da bi bili organizovani i navijači“, te da bi se, „za ovu priliku, da bi navijanje bilo još bolje, iz zatvora mogao pustiti i Veljko Belivuk“.

„Mislite da je ovo nemoguće? Za mnogo toga smo pre 12 godina isto mislili, mnogo toga nismo mogli ni da zamislimo da može da se desi“, kazao je Đilas, piše u saopštenju.

Ocenio je da se pokazalo da „ne postoji granica za Vučića i organizovanu kriminalnu grupu koju predvodi“.

„Dozvolili smo da se zlo raširi, da bolest zahvati sve pore našeg društva, da lažni patriotizam, koji je pokriće za brutalnu pljačku, postane mera ponašanja“, kazao je.

Kako je naveo, dozvolili smo „da čovek koji je podržavao iseljavanje ljudi zbog njihove nacionalne pripadnosti, koji je bio deo Vlade koja nas je uvela u rat sa celim svetom, koji nikad nije prestao da „sanja šipku“ na severnoj tribini, odlučuje o našoj sudbini“.

„Realno gledano, rezultat i nije mogao da bude drugačiji“, naveo je Đilas.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.