U trendu

Đurađ Jakšić (SRS): Država da stane iza srpskog seljaka

Predsednik Izvršnog odbora Srpske radikalne stranke i prvi na listi kandidata za pokrajinske izbore Đurađ Jakšić izjavio je danas na predizbornoj tribini te stranke u Novom Sadu da se srpski radikali zalažu za poništavanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa Evropskom unijom (EU).

On je istakao da je taj sporazum u prethodnih četrnaest godina bio jednostrano primenjivan, na štetu kompletne srpske privrede i srpskog seljaka.

„Već deceniju i po uvozni poljoprivredni proizvodi preplavili su srpsko tržište i učinili domaći srpski proizvod nekonkurentnim u sopstvenoj zemlji. Srpska država mora stati iza srpskog seljaka i pružiti mu svu stručnu i materijalnu pomoć“, naglasio je Jakšić.

Dodao je da će se radikali svim snagama boriti protiv uvozničkog lobija i da će obezbediti uslove da srpski domaćin ima poštenu otkupnu cenu i mogućnost plasmana svojih proizvoda na domaće i inostrano tržište.

„Srpska radikalna stranka se zalaže i za uvećanje poljoprivrednih penzija, koje su na nepodnošljivo niskom nivou“, istakao je Jakšić.

On je podvukao da je glas za srpske radikale glas za novu agrarnu politiku, u kojoj će srpski seljak i domaćin biti zaštićen i uvažen.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar