U trendu

Đurđević – Stamenkovski: Zavetnici nisu podržali dokument probriselske opozicije

Predsednica stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski saopštila je danas da ta stranka nije podržala dokument probriselske opozicije, niti je sa njima razgovarali o tome.

„Niti smo to učinili, niti smo sa njima razgovarali o tome“, kazala je Đurđević Stamenkovski.

Precizirala je da „nije tačno da su Zavetnici podržali dokument i zahteve probriselske opozicije“ koji su juče predočeni javnosti.

„Štaviše, jasno sam naglasila u nekoliko navrata da poziv nismo dobili, u izradi nismo učestvovali, a da ćemo zvaničan odgovor dati ukoliko poziv bude upućen“, kazala je ona.

Rekla je da su „zahtevi koji se tiču izbornih uslova opšta mesta“ na kojima smo, kako je ukazala, „mnogo puta insistirali svi, bez izuzetka“.

„Prema tome, u tom domenu ovaj dokument ne predstavlja novost. A vanredne izbore prvi smo tražili mi iz državotvorne opozicije. Tehnička saradnja je moguća ali nije neophodna, jer državotvorni blok ima svoju strategiju na temu izbornih uslova“, kazala je ona.

Dodala je i da je „bilo kakav pokušaj političkog „podvođenja“ državotvornog bloka „pod kišobran“ probriselske opozicije, u startu osuđen na neuspeh“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar