U trendu

Đurđević Stamenkovski: Zavetnici spremni za izbore, građani treba da ocene poteze vlasti

Predsednica stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkoviski izjavila je da se iz sinoćnjeg nastupa predsednika Srbije Aleksandra Vučića ne može zaključiti da će izbori biti održani 17. decembra, ali da su patriotske stranke spremne za izbore kad god oni budu.

Ona je na konferenciji za novinare rekla da su gotovo sve stranke takozvane „državotvorne“ opozicije insistirale na izborima još kad je objavljen „francusko nemački plan“ kao nova agenda prema Kosovu.

„Smatramo da su izbori važni i prilika da građani daju sud o potezima aktuelne vlasti kada je reč o spoljnoj politici, ekonomskoj, o postupanju prema Kosovu i Metohiji. Svesni smo da ova vlast nema kondicije da zaštiti nacionalne interese, da vodi dezorijentisanu politiku i da je postojeći sistem prevaziđen“, rekla je Stamenkovski.

Dodala je da su Zavetnici nedavno inicirali ideju nacionalnog okupljanja kao alternativu aktuelnoj vlasti, ali i, kako je navela, „suprotnom opozicionom polu koji vlast favorizuje jer im se politike gotovo ne razlikuju“.

Odgovarajući na pitanja novinara lider Dveri Boško Obradović ponovio je da će izaći na izbore kad god oni da budu održani, ali da je sada prioritet da se zakaže sednica i razgovara o Kosovu.

On je dodao da ne vidi sa kojim obrazloženjem vlast da odbije predlog koji bi, kako očekuje, trebalo da podrže i ostale opozicione stranke.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Пошаљи коментар