U trendu

Donald Tramp, proglašen krivim, osudio ‘namešteno’ suđenje, kao ‘sramotu’

Donald Tramp koga je porota na sudu u Njujorku u četvrtak proglasila krivim za falsifikovanje dokumenata da bi sakrio plaćanje porno zvezdi da ćuti o njihovoj vezi, osudio je odmah proces kao „namešten“ i „sramotu“ i rekao da je on „vrlo nevin“, a da će „prava presuda“ biti doneta na američkim predsedničkim izborima u novembru, na kojima će biti kandidat opozicionih Republikanaca. 

„Prava presuda će biti 5. novembra, i daće je američki narod“, rekao je on tvrdeći da je novinarima u hodniku suda u Njujorku pošto je proglašen krivim po svim tačkama optužnice u tom krivičnom postupku, a ima ih čak 34. 

Tramp je prvi bivši američki predsednik koji je proglašen krivim u krivičnom postupku. 

On će biti predsednički kandidat republikanaca na predstojećim predsedničkim izborima u novembru, a rival mu je aktuelni predsednik, demokrata Džozef Bajden.

Republikanski šef Predstavničkog doma američkog Kongresa Majk Džonson osudio je „dan sramote i američkoj istoriji“ reagujući na to što je Donald Tramp proglašen krivim na sudu u Njujorku.“Danas je dan sramote za američku istoriju“, rekao je Džonson i dodao da se radi o „čisto političkom, ne pravnom postupku“, i da su optužbe „smešne“.

Iz izborne kampanje predsednika Džoa Bajdena, saopšteno je da „niko nije iznad zakona“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.