U trendu

Dragan Marković-Markoni: Država će učiniti sve da najstarijim sugrađanima unapredi život

Zamenik predsednika Saveza penzionera Srbije Dragan Marković – Markoni rekao je danas da će država učiniti sve da najstarijim sugrađanima unapredi svakodnevni život i dodao da mlađi moraju mnogo da uče od starijih i iskusnijih.

Marković je prisustovao otvaranju sedme Olimpijade sporta, zdravlja i kulture za penzionere zlatiborskog okruga koja je održana danas u Sevojnu.

„Na primeru našeg proslavljenog sportskog trenera Svetislava Pešića, iako je penzioner i dalje trenira i pruža maksimalnu podršku našim mladim košarkašima, vidimo da mlađi itekako treba mnogo uče od starijih i iskusnijih. Mi uveliko radimo da u našu Olimpijadu uključimo naš podmladak unuke, sinove, kćeri… U duhu sportskog pozdrava: „Svi za jednoga, jedan za svi“, živeli naši penzioneri“, rekao je Marković, navodi se u saopštenju.

Takmičenje na sedmoj Olimpijadi zlatoborskog okruga je kvalifikaciono za učešće na 16. Olimpijadi sporta, zdarvlja i kulture Trećeg doba Srbije u Vrnjačkoj Banji koja će biti održana 1. oktobra.

Na Olimpijadi su učestovale ekipe udruženja penzionera iz opština Arilje, Bajna Bašta, Kosjerić, Nova Varoš, Požega, Priboj, Prijepolje, Sevojno, Čajetina i grad Užice.

Takmičarske penzionerske ekipe bile su meštovite, muško-ženske, od ukupno pet članova, a takmičili su se u pet disciplina: štafetno brzo hodanje, šah, pikado, fudbal i košarka.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar