U trendu

Drugi forum Kineske medijske grupe u Šangaju

Drugi forum Kineske medijske grupe (CMG) održan je 20. jula  u Šangaju u zajedničkoj organizaciji Kineske medijske grupe i Narodne vlada Šangaja.

Forumu, čiji je moto „Otvaranje, inkluzivnost uzajamna korist – s rukom u ruci na putu ka modernizaciji“, prisustvovalo je na onlajn i oflajn način više od 230 predstavnika iz međunarodnih organizacija, kineskih i stranih vodećih medijskih kuća, medijskih stručnjaka i transnacionalnih kompanija.

Sekretar partijskog komiteta grada Šangaja Čen Đining je na forumu rekao da Šangaj, po važnom uputstvu predsednika Kine Si Đinpinga, radi na ubrzanoj izgradnji socijalističkog modernog međunarodnog metropole svetskog ugleda i trudi se da prednjači u svestranoj izgradnji socijalističke moderne države Kine.

Mediji su promoteri ideja modernizacije i dostignuća modernizacije, kao i svedoci i učesnici razmena iskustva o modernizaciji. Očekujem da će gosti na forumu svojim znanjima i vizijama ubrizgati novu snagu na zajednički put čoveka ka modernizaciji, podvukao je Čen u pozdravnoj reči.

„Nakon zatvaranja 20. Nacionalnog kongresa KPK, CMG je širom sveta organizovao niz medijskih delatnosti, razmenjujući sa ljudima širom planete iskustva o vremenskim vrednostima i globalnom značaju kineske modernizacije”, rekao je predsednik CMG Šen Haisjung, naglasivši neophodnost da CMG produbi medijsku saradnju sa partnerima, unapredi međusobnu povezanost raznih naroda, međusobno učenje civilizacija i pruži više mudrosti i snage u iscrtavanju nove slike modernizacije ljudskog društva.

Pavel Negojca, generalni direktor ruskih novina Ruskaja Gazeta je rekao da njegova medijska kuća godinama odlično i efikasno sarađuje sa CMG-om.

„Dve kuće su saradnjom u više sadržaja i novim oblicima, ruske građane u boljem svetlu upoznale sa uspešnim iskustvima kineske modernizacije i zapaženim uspesima dobrog suseda i partnera Rusije“, rekao je on, izrazivši nadu da će dve strane dobro raditi na postojećoj saradnji i razvijati nove projekte, kako bi svetu bolje predstavile iskustva i rezultate ostvareni na putu kineske modernizacije.

Predsednik novinske agencije Rojters Pol Baskobert je u video govoru naveo da je forum značajna manifestacija koja se održava u pravom vremenu. Moto foruma „Otvaranje, inkluzivnost uzajamna korist—s rukom u ruci na putu ka modernizaciji“ pokazuje veliki značaj koji ima saradnja za reagovanje na postojeće izazove i izgradnju lepe budućnosti.

Na Forumu je objavljena „Zajednička inicijativa Drugog CMG foruma“.

Tokom foruma su organizovana i tri panela pod naslovom „Globalne šanse u promenama“, „Razvoj visokog kvaliteta na putu kineske modernizacije“ i“Odgovornost medija u globalnim promenama“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar