U trendu

DS: Đukić Dejanović da poništi odluku direktora Zrenjaninske gimnazije

Demokratska stranka (DS) pozvala je danas Ministarstvo prosvete i ministarku prosvete Slavicu Đukić Dejanović da izvrše inspekcijski nadzor nad postupanjem direktora Zrenjaninske gimnazije kako bi se utvrdila „nezakonitost odluke“ kojom se profesorki te gimnazije Senki Jankov lični dohodak umanjuje za 20 odsto.

Resorni odbor za obrazovanje Demokratske stranke zatražio je i da se posle nalaza inspekcije pokrene postupak za razrešenje direktora te škole.

U saopštenju su naveli da je profesorka sociologije Senka Jankov u Google učionici podelila plakat „Srbija protiv nasilja“, što je direktor gimnazije „ocenio kao prekršaj člana 113“.

„Štaviše, državnim planom i programom nastave i učenja za gimnaziju se u okviru predmeta sociologija i obrađuju problemi savremenog globalnog i srpskog društva, devijantno ponašanje i maloletnička delikvencija, kroz realne primere, a od učenika se očekuje da kritički formuliše pitanja koja vode ka rešavanju problema“, navodi taj odbor DS-a.

Prema njihovim rečima Jankov je svojim delovanjem radila posao koji joj je država poverila i „zbog toga bi trebalo da bude pohvaljena“, a ne kažnjena.

„Međutim, direktor gimnazije koji očigledno smatra da je njegov posao isključivo zaštita ove vlasti, a ne razvijanje kritičkog mišljenja, pokrenuo je politički progon profesorice koja ni nema člansku kartu bilo koje stranke“, ocenili su oni.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar