DS: Ministarka prosvete da kaže koliko fizičkih napada se dogodilo u školama tokom njenog mandata

Demokratska stranka (DS) ocenila je danas da mere za prevenciju nasilja u školama, koje je Vlada Srbije usvojila pre nešto manje od godinu dana, nisu sprečile eskalaciju nasilja i upitala ministarku prosvete Slavicu Đukić Dejanović koliko se fizičkih napada dogodilo u obrazovnim ustanovama tokom njenog mandata.

„Ministarku prosvete pitamo da li zna koliko se fizičkih napada dogodilo u školama, za manje od godinu dana od kada je ona preuzela resor obrazovanja i šta je ona konkretno preuzela u prevenciji ovog sve izraženijeg problema“, stoji u saopštenju DS.

Dodaje se da su i nastavnici i učenici skoro potpuno nezaštićeni, a da nasilnici postaju i đaci koji imaju 12 godina.

„Demokratska stranka, po zna koji put, zahteva od ministarke Đukić Dejanović, kao i od Vlade Srbije, da uvede video nadzor i kontrolu ulazska svih lica u škole, da angažuje specijalne pedagoge koji se bave poremećajima u ponašanju, da obezbedi bolju saradnju policije, centara za socijalni rad i škola, da poveća broj psihologa u školama“, navode iz DS.

Ta stranka tvrdi da bez obzira na političke razlike, svim akterima na političkoj sceni bezbednost u školama mora da bude prioritet.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.