DS: U opštini Novi Beograd u toku prekrajanja izborne volje građana

 Demokratska stranka (DS) je ocenila danas da je u opštini Novi Beograd „u toku prekrajanje izborne volje“ građane, sa izbora održanih 2.juna.

U saopštenju novobeogradskog odbora DS piše da su, „prema podacima koje su sa biračkih mesta sinoć poslali kontrolori“ na Novom Beogradu,  opozicione liste „Biramo Novi Beograd“ i „Kreni-promeni“ imale oko 43.000 glasova.

„Sa druge strane, lista predsednika Republike je na lokalnim izborima na opštini imala oko 41.000 glasova“, piše u saopštenju objavljenom na sajtu DS, koja je na izborima bila deo koalicije „Biramo borbu“.

 Kako je navedeno, „cifre su okvirne jer nedostaju podaci sa tri biračka mesta“.

„Kako Opštinska izborna komisija danas do 14.00 nije objavila preliminarne rezultate i nije odgovarajući dokument dostavila predstavniku naše liste u komisiji, jasno je da je u toku prekrajanje izborne volje Novobeograđana“, dodaje se.

Kako su ukazali iz DS, „poređenjem rezultata koje su tokom noći dostavili kontrolori sa zvanično objavljenim zapisnicima“, utvrđeno je da postoji razlika“.

„Takođe, na nekim biračkim mestima je našim kontrolorima onemogućeno da prisustvuju brojanju, neki zapisnici su prepravljani u korist Srpske napredne stranke (SNS), a postoje indicije da su nevažeći glasački listići i glasovi „fantomskih lista“ prebacivani vladajućoj koaliciji“, navodi se.

Ocenili su da je „najbolji pokazatelj da se na Novom Beogradu tokom noći i dana odvijala besramna izborna krađa je i činjenica da se SNS nije oglašavao po pitanju Novog Beograda.  

„Imajući u vidu sve ovo, jasno je da se na Novom Beogradu mora ponovo prebrojati celokupan izborni materijal što je već rađeno 2020.  ili se opštinski izbori moraju ponoviti“, navodi se.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.