Dumanović za Danas: Žandarm Vučković neće biti istražen dok ne dođe do promene vlasti

Zamenik predsednika Novog policijskog sindikalnog saveza Milan Dumanović ocenio je danas da dok nedođe do promene aktuelne vlasti, pripadnik Žandarmerije Nenad Vučković koji je prema pisanju istraživačkog portala KRIK bio povezan sa kriminalnim grupama Veljka Belivuka i Aleksandra Stankovića neće biti istražen.

Dumanović je za Danas naveo da je Vučkovićev slučaj „još jedan pokazatelj da u Srbiji postoje paralelne realnosti“.

„Imamo situaciju u kojoj se grupi Veljka Belivuka sudi za najteža krivična dela, a da se policajac za koga postoje indicije da je bio povezan sa grupom ne pozove čak ni da da iskaz kao svedok. Pod aktuelnim režimom uopšte se ne gleda zakon, već sve zavisi od toga da li ste za ili protiv ljudi na vlasti“, rekao je on.

Dumanović je dodao da ga ne bi iznenadilo da „u ovoj paralelnoj stvarnosti“ policajac Vučković izađe u javnost sa tvrdnjom da je meta hajke i da počne da tuži medije koji pišu o njemu.

KRIK je nekoliko dana ranije pisao da je visokopozicionirani pripadnik policije Nenad Vučković Vučko godinama bio šef huligansko-kriminalnoj grupi koju je najpre predvodio Aleksandar Stanković zvani Sale Mutavi, a zatim Veljko Belivuk, kao i da to pokazuje „niz dokumenata, video i audio-zapisa“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.