U trendu

Dveri: Krivična odgovornost za sve odgovorne za nesreću u Bačkoj Palanci

Pokrajinski odbor Dveri Vojvodine zatražio je danas „punu krivičnu odgovornost“ svih odgovornih za nesreću u Bačkoj Palanci, gde je stradao dečak.

Taj pokret je u saopštenju naveo da su u tom mestu zbog „nesposobne, bahate i neodgovorne vlasti“, vršnjaci preminulog dečaka A.M. (13) i njihovi roditelji dva dana protestovali“.

„Dajemo punu podršku deci i roditeljima koji protestuju u Bačkoj Palanci. Jadna je država kada deca moraju na ulici da traže pravdu za svog preminulog druga“, navode iz Dveri.

Pozvali su i predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića da „po hitnom postupku“ traži da se donese odluka o smeni predsednika opštine Branislava Šušnice.

„Ta odluka bi bila opravdana, jer je svojim nečinjenjem, kao predsednik lokalnog štaba za vanredne situacije, građane Bačke Palanke doveo u opasnost“, piše u saopštenju, u kome se dodaje da su zbog toga dve osobe poginule.

U saopštenju piše i da bi istražni postupak morao da dovede do sudskog procesuiranja predsednika opštine i svih odgovornih u lokalnoj elekrtrodistribuciji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Пошаљи коментар