Dvoje poginulo i 22 povređeno u ukrajinskom raketnom napadu na Krim

Dve osobe su poginule među kojima i dvogodišnje dete a 22 su povređene u ukrajinskom raketnom napadu danas na Sevastopolj na Krimu, rekao je lokalni guverner koga je postavila Moskva. 

„Prema preliminarnim informacijama u napadu koji je sprovela ukrajinska vojska na Sevastopolj, poginulo je dvoje civila, među kojima i dvogodišnje dete“, a 22 je povređeno, napisao je na mreži X guverner Mihail Razvožajev.

Taj lučki grad redovno je na meti napada, posebno zato što se tu nalazi sedište ruske Crnomorske flote. Krim, koji je Rusija pripojila 2014. godine predstavlja važan logistički centar za rusku vojsku, prenosi Frans pres.

Ranije je guverner rekao da je protivvazduhoplovna odbrana odbila raketni napad i uništila pet „vazdušnih ciljeva“, ali je dodao da su krhotine od oborenih letelica pale na priobalne zone.

Ranije danas, u napadima ukrajinskih dronova, jedna osoba je poginula i tri su povređene u ruskoj oblasti Belgorod, koja se nalazi vrlo blizu ukrajinske granice, rekao je guverner te oblastii Vjačeslav Gladkov.

On je dodao danas da je jedan civil poginuo u Grajvoronu, dodajući da je jedan od dronova eksplodirao na lokalnom parkingu.

Drugi dronovi su u centru grada ranili dva muškarca koji su prebačeni u bolnicu, kao i jednu ženu koja se nalazila na terasi stambene zgrade.

Belgorodska oblast redovno je na meti ukrajinskih udara, a Kijev tvrdi da se tako brani od ruskih napada na svoju teritoriju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.