Dvojici mladića iz Gračanice određeno zadržavanje od 48 sati

Srpski mladići iz Gračanice A.M. i M.M. koje je u četvrtak uveče pretukli pripadnici kosovske policije u tom mestu, zbog rasprave oko kazne za saobraćajni prekršaja, određeno je zadržavanje od 48 sati.

Radio KiM je objavio danas da se oni terete za napad na službeno lice i ometanje istog tokom vršenja službene dužnosti.

„Dvojica osumnjičenih kosovskih muškaraca uhapšena su zbog ometanja i fizičkog napada na dva policajca dok su bili na dužnosti, pri čemu su dvojica policajca zadobila telesne povrede i ukazana im je medicinska pomoć“, piše u izveštaju kosovske policije.

Napomenuli su da je odlukom tužioca osumnjičenima određeno zadržavanje od 48 sati, a da je slučaj pod istragom.

Prema rečima očevidaca A.M. i M.M. zastavljeni su sinoć zbog rutinske kontrole, a pripadnici kosovske policije su im napisali kaznu zbog nevezivanja pojasa.

„Nakon što su zatražili da im kazna bude prevedena na srpski jezik policajac ga je upitao: `Da li znaš ti gde živiš?`, nakon čega su ga udarili“, kazao je za KiM radio očevidac koji je želeo da ostane anoniman.

Jedan od dvojice mladića, M.M., ima povredu ramena i nalazi se u bolnici u Gračanici, dok je A.M. nakon davanja iskaza u policiji, takođe upućen na bolničko lečenje.

Ispred policijske stanice u Gračanici sinoć se okupilo stotinak građana koji su tražili da prestane policijska brutalnost prema meštanima.

Među okupljenima je bila i gradonačelnica Gračanice Ljiljana Šubarić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.