U trendu

Ekološki aktivisti sa protesta ispred Vlade: Obustaviti sve radove na Kablaru

Ekološki aktivisti su na protestu ispred zgrade Vlade Srbije u Beogradu poručili da neće odustati od zahteva za obustavljanje građevinskih radova na planini Kablar kod Čačka i za utvrđivanje odgovornosti za privođenje i maltretitanje trojice aktivista prlikom prošlonedeljne posete premijerke Srbije gradilištu.

Protest više desetina aktivista, okupljenih oko Saveza ekoloških organizaca Srbije (SEOS) počeo oko 13.00 sati. Nije zaustavljen saobraćaj kroz ulice Kneza Milioša i Nemanjinu, a protest će, kako su najavili, trajati do 21.00.

Aktivisti traže da se na Kablaru ne gradi vidikovac i da bude utvrdjeno ko je naredio polciji da privede i maltretira trojicu aktivista, rekli su agenciji Beta predstvanici ekoloških udruženja.

Okupljeni drže zastave i oznake ekoloških udruženja. Odeveni su u majice s natpisima „Ne damo Jadar“ i „Suvoborska greda“, a podržali su ih i predstavnici Ekološkog ustanka, Demokratske stranke i pokreta Dveri.

Među tranasparentima kojima se poziva na očuvanje životne sredine i prirodnih bogatstva je i: „Ako nema pravde za narod, neka nema mira za vlast“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Пошаљи коментар