Ekološki ustanak: Vučić ugrozio bezbednost porodice Petković iz Gornjih Nedeljica

Ekološki ustanak pozvao je sve ekološke organizacije, političke stranke, javne ličnosti i institucije da stanu u zaštitu porodice Petković iz Gornjih Nedeljica čiju je bezbednost ugrozio, kako su rekli „najvredniji volonter Rio Tinta, predsednik države Aleksandar Vučić“ iznoseći neistine da su primili novac od te kompanije.

Ekološki ustanak je ocenio da je upiranje prstom i pretnja četvoročlanoj porodici ponižavajuće za svakog čoveka koji ima gram ljudskosti i empatije te da je lako poput Vučića pretiti sa pozicije apsolutne moći nakon što su „on i njegov Rio Tinto“ toj porodici „skrojili sudbunu ekoloških izbeglica“.

„I dok vi potpuno besplatno svom snagom lobirate za projekat protiv kojeg se izjasnila SANU, za čije članove javno govorite da su lopovi i neznalice, za to vreme vaši prvi saradnici i kumovi preko noći postaju vlasnici najskupljih stanova u Beogradu i lupaju besna kola po Dedinju. U ime desetine hiljada ekoloških aktivista koji neće dozvoliti proterivanje ljudi iz Gornjih Nedeljica, Ekološki ustanak poručuje Aleksandru Vučiću da ga se ne plašimo, ni njega, ni njegovih batinaša, ni njegovih navijača, ni tajnih službi krimiminalaca“, saopštio je pokret.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je danas lidere protesta „Ne damo Jadar“ da idu zajedno na poligraf, da se vidi ko je „potplaćen“.

„Oni neka izaberu mesto za poligraf, pa da vidimo da li su primili pare. Je li taj (Nebojša) Petković i njegova porodica primila pare, ti govornici, je li taj Blagojević primio 700.000 evra ili nije, ili sam ja primio nešto“, rekao je Vučić novinarima posle sednice proširenog kolegijuma načelnika Generalštaba VS u Beogradu.

Nebojša Petković iz udruženja „Ne damo Jadar“ izjavio je danas da prihvata poziv predsednika Srbije Aleksandra Vučića da idu na poligraf o projektu Rio Tinta, ali uživo u studiju Radio-televizije Srbije.

„Ukoliko je poziv ipak ozbiljan, nije problem da se odazovemo, ali ne kod njegovog privatnog poligrafiste, već kod nekog nezavisnog stranca“, rekao je Petković za televiziju N1.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.