U trendu

15 godina nisu dolazili na posao, niko nije primetio

Dva radnika Gradskog veća Herez de la Frontere u pokrajini Andaluzija u Španiji, otpuštena su nakon što je ustanovljeno da su 15 godina odsustvovali sa rada.

Dva muškarca su za to vreme uredno primala platu, a greška je otkrivena kada je ustanovljeno da dotični vozač i baštovan nisu radili od januara 2015. do maja 2016. godine.

Dalje istraživanje pokazalo je da je period njihovog odsustva mnogo duži i da u poslednjih 15 godina nijednom nisu došli na posao.

Generalna unija radnika (UGT), jedan od najvećih sindikata Španije, navodi da su radnici jednostavno iskoristili nagomilane prekovremene sate, koji su pretvoreni u slobodne dane, i da je ceo slučaj potpuno legalan.

Unija dozvoljava razmenu slobodnih dana između radnika i navodi da su muškarci takođe iskoristili slobodne dane svojih kolega.

Gradsko veće obrazložilo je u saopštenju da jednostavno želi da eliminiše nepravedno stečene navike radnika koje nanose značajnu štetu kako samom veću i njegovim uslugama, tako i oštećenoj gradskoj kasi.

U istoj pokrajini prošle godine, kažnjen je 69-godišnji Španac nakon što su čelnici javne službe u kojoj je radio otkrili da se šest godina nije pojavio na poslu, prenose mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.