U trendu

15. IX rok za prijavu ucesca na Digitalnom samitu

BEOGRAD – Privredna komora Srbije (PKS), kao članica Komorskog investicionog foruma Zapadnog Balkana (KIFZB), pozvala je kompanije da se do 15. septembra prijave za besplatno učešće na Digitalnom samitu ZB koji se održava u Podgorici od 11. do 13. oktobra.

Kako navode iz PKS, 30 odabranih startapa, mikro i malih kompanija sa ZB, od kojih pet iz Srbije, imaju priliku da učestvuju u posebno kreiranom programu ovog samita.

Aktivnosti obuhvataju praktičnu obuku o važnim temama kao što su organizacija u kompaniji, pristup finansijama, način promocije usluge ili proizvoda i druga pitanja ključna za poslovanje.

Predstavnici kompanija moći će da prisustvuju panel diskusijama u okviru Digitalnog samita, a biće organizovana i zajednička radionica sa ciljem da se pomogne startapovima, mikro i malim kompanija da prevaziđu izazove i najćešće početničke greške.

Izabrani startapi moći će da se bez naknade predstave na virtuelnom sajmu u sklopu onlajn platforme samita a virtuelni štandovi dostupni široj javnosti biće odlična prilika za onlajn prezentacije kompanija, njihovih proizvoda i usluga, navode iz PKS.

Uslovi za besplatno učešće su da kompanija ima sedište u jednoj od ekonomija ZB, da je registrovana kao mikro ili mala kompanija, da ima godišnji promet do milion evra, posluje manje od pet godina i da je razvila IT rešenje.

Digitalni samit u Podgorici okupiće predstavnike vlada, kompanija, regionalnih organizacija, organizacija civilnog društva, akademske zajednice i mladih sa ciljem uspostavljanja digitalne platforme za razmenu ideja i predloga.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.