U trendu

Aerodrom Nikola Tesla je dobra roba

Ekonomista Ivan Nikolić rekao je danas da je veliko interesovanje investitora za uzimanje u koncesiju beogradskog aerodroma „Nikola Tesla“ očekivano jer su sada aerodromi najtraženija roba.

„U svetu vlada veliko interesovanje za preuzimanje aerodroma, a beogradski aerodrom ostvaruje dobre poslovne rezultate, povećava broj putnika i potrebno je da proširi kapacitet i pistu jer su sada na gornjem limitu“, rekao je Nikolić agenciji Beta.

Na pitanje da li bi isplativije bilo da se aerodrom širi tako što bi uzeo kredit, Nikolić je rekao da je to teško reći bez konkretne računice i uslova koje će ponuditi budući koncesionar.

„Pošto je velika zainteresovanost za aerodrom mislim da će se postići dobar aranžman i poželjna cena“, rekao je Nikolić i dodao da se može odustati od koncesije ako se nadje bolje rešenje i posle pregledanja ponuda potencijalnih koncesionara.

Ekonomista Stojan Stamenković istakao je da je razlog velikog interesovanja za aerodrom „Nikola Tesla“ dobra pozicija te vazdušne luke.

„Izgleda da je koncesija najbolje rešenje za širenje beogradskog aerodroma, pošto nema dovoljno sopstvenog prihoda za investiciju, a mora da poveća kapacitet“, rekao je Stamenković.

Na javnom pozivu je 27 kompanija poslalo pisma o zainteresovanosti za uzimanje u koncesiju Aerodroma „Nikola Tesla“ na 25 godina, a medju njima su francuski Vansi, nemački Fraport, japanski Micubiši, engleska Mančester erport grupa, ruski Novaport invest.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.