U trendu

Aerospace hab otvoren za saradnju sa firmama iz Srbije

DUBAI – Predstavnici srpskih kompanija u oblasti avioindustrije, koji učestvuju na svetskoj izložbi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE), posetili su Mohamed bin Rashid Aerospace centar u zoni Dubai South i sa menadžmentom razmotrili mogućnosti uspostavljanja saradnje, saopšteno je iz Privredne komore Srbije (PKS).

Iz PKS navode da je direktor Mohamed Al Falasi pozvao naše kompanije da iskoriste mogućnosti i povlastice koje firmama iz Srbije nudi Aerospace hab i započnu poslovanje u Dubaiju.

„Vi ste nam mnogo važni. Na prostoru haba koji zauzima 70 kvadratnih kilometara već posluju globalni giganti poput Lufthanze, Generalelectrica, Erbasa, Amazona“, rekao je Al Falasi.

Rukovodilac Kancelarije PKS u Dubaiju Marko Selaković poručio je našim kompanijama da su im vrata biznis haba u Dubaiju uvek otvorena.

„Zahvalni smo gospodinu Al Falasiju i celom menadžmentu Aerospace huba na izvanrednoj prezentaciji i pruženim mogućnostima kompanijama iz Srbije. Biznis hab Srbije u slobodnoj zoni Dubai South snažna je podrška našim privrednicima za početak poslovanja u Dubaiju“, rekao je Selaković.

U okviru tematske nedelje Svemir na izložbi Ekspo 2020 Dubai učestvuje 27 kompanija iz Srbije koje se bave avio i svemirskim tehnologijama.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar