U trendu

AIK banka donirala milion dinara Nurdoru

NOVI SAD – AIK banka je donirala Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka (NURDOR) milion dinara na aukciji i gala donatorskoj večeri koju je NURDOR organizovao uz podršku kompanije MK Grupa u hotelu Šeraton u Novom Sadu.

Pored predstavnika NURDOR-a, svečanoj aukciji prisustvovao je i Periša Ivanović, pomoćnik pri Izvršnom odboru AIK banke, koji je tom prilikom podsetio da Banka kontinuirano učestvuje u akcijama ovog tipa i istakao da je posebno ponosan na one koje su usmerene ka najmlađima.

„Ove godine odlučili smo da pred novogodišnje praznike obradujemo NURDOR i sva prikupljena sredstva usmerimo ka izgradnji nove Roditeljske kuće u Beogradu“, rekao je Ivanović, navodi se u saopštenju AIK banke.

Dodao je da se AIK banka na ovaj način trudi da motiviše i druge kompanije i pojedince da pomognu koliko su u mogućnosti.

„Nadamo se da će još jedna Roditeljska kuća pomoći NURDOR-u da olakša deci i roditeljima lečenje, i da će i deca koja to do sada nisu bila u mogućnosti, moći da se leče u kućnim uslovima“, poručio je Ivanović.

Ove godine, AIK banka je izdvojila više od 200.000 evra za različite društveno odgovorne aktivnostim nastojeći da bude oslonac društvu, pogotovu mladim ljudima i deci, i nastaviće i u narednom periodu da na ovaj način pomaže i doprinosi društvu, poručuju iz te banke.

Joland Korora, predsednica Upravnog odbora NURDOR-a, zahvalila se AIK banci što je svoja sredstva usmerila ka izgradnji još jedne Roditeljske kuće, ukazujući na važnost podrške deci oboleloj od raka i njihovim roditeljima.

Prva roditeljska kuća na teritoriji Vojvodine osnovana je 2013. godine u Novom Sadu, kada je Miodrag Kostić, predsednik MK Grupe, svoju porodičnu kuću vrednu 1,5 milion evra, ustupio na korišćenje Institutu za zdravstvenu zaštitu, dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu, u saradnji sa NURDOR-om. Namenjena je deci koja dolaze iz unutrašnjosti u pratnji roditelja, tokom njihovog lečenja od malignih oboljenja, a do sada je, pod okriljem ovog doma, svoje mesto našlo više od 80 porodica.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.