U trendu

AIK Banka završila proces sticanja Sberbanke Srbija

BEOGRAD AIK Banka dobila je danas saglasnost Narodne banke Srbije i nadleşnih regulatornih tela, čime je ispunila sve uslove za sticanje Sberbanke Srbija.

Kako je saopÅ¡teno iz AIK Banke ta će banka posle sticanja povećati svoje trÅŸiÅ¡no učešće u Srbiji na devet odsto i sa vrednošću svoje nove bilansne aktive postati jedna od najznačajnijih banaka u naÅ¡oj zemlji.

“ UspeÅ¡nim zavrÅ¡etkom procesa koji je iniciran proÅ¡le godine, AIK Banka će uvećati svoju klijentsku bazu za viÅ¡e od 180.000 fizčkih i pravnih lica, dok će ukupna aktiva bankarske grupacije porasti za 1,7 milijardi evra“, navodi se u saopÅ¡tenju.

Predsednica IzvrÅ¡nog odbora AIK Banke Jelena Galić rekla je da je jačanjem trÅŸiÅ¡ne pozicije ta banka korak bliÅŸe ostvarenju strateÅ¡kog cilja da se pozicionira kao jedna od vodećih bankarskih grupa u regionu. „Veličina naÅ¡e aktive povećaće se na gotovo četiri milijarde, sa trÅŸiÅ¡nim udelom od devet odsto, čime će AIK Banka, kao okosnica naÅ¡e bankarske grupe, zauzeti Å¡esto mesto na bankarskom trÅŸiÅ¡tu Srbije“, rekla je ona.

Predsednik Izvršnog odbora Sberbank Srbija Vladimir Bošković izrazio je zadovoljstvo uspešno završenom kupoprodajom, istakavši posebno jasnu strategiju i viziju AIK Banke u pogledu daljeg razvoja.

“ Za nama je godina u kojoj smo ostvarili najbolji poslovni rezultat, uz značajan rast vrednosti kreditnog portfolija, ali isto tako i uz rast depozita od čak 30 odsto. U narednom periodu nas očekuje integracija, a uveren sam da ćemo i taj proces veoma brzo i uspeÅ¡no kompletirati“, rekao je on.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar