U trendu

Akcije građevinara Granit Peščar prodate za 15 mln dinar

BEOGRAD – Indeksi Beogradske berze su ostali stabilni poslednjeg trgovačkog dana u nedelji, a oporavio se i promet u kojem je građevinsko preduzeće i proizvođač kamena i mermera iz Ljiga „Granit Peščar“ imao najveći udeo.

Ukupan promet na trgovanju iznosio je 20,1 milion dinara (170,9 hiljada evra).

Indeks najlikvidnijih akcija BELEX 15 stagnirao je i na dnevnom i na nedeljnom nivou na 860,91 poen, a BELEXlajn je zabeležio minornu negativnun korekciju na 1.780,28 poena, dok je u odnosu na prošlu sedmicu u plusu za nešto manje od 0,1 posto.

Akcije Nafte industrije Srbije su porasle za trećinu procenta na 629 dinara i zabeležile su najveći promet na Open marketu u iznosu od 1,7 miliona dinara, dok je Aerodrom „Nikola Tesla“ oslabio za 0,1 procenat na 1.150 dinara, uz realizaciju od 0,5 miliona dinara.

Uspešan trgovački dan imalo je na MTP tržištu ljiško građevinsko preduzeće „Granit Peščar“ koje je zabeležilo promet od gotovo 15,2 miliona dinara po nepromenjenoj ceni od 200 dinara po akciji.

Solidan učinak u imale i akcije Luke Leget iz Sremske Mitrovice, kojima je trgovano u iznosu od 1,8 miliona dinara po ceni od 2.400 dinara, za petinu procenta nižoj nego na prethodnom trgovanju.

Somborsko poljoprivredno društvo Feketić se zadržao na cenovom nivou od 2.900 dinara, uz trgovanje vredno 0,3 miliona dinara.

Prodaja akcija beogradske Tehnohemije, po ceni od 250 dinara, istoj kao ranije, donela je toj firmi 0,1 milion dinara, a isti iznos je inkasiralo i trgovinsko preduzeće „Beograd promet“ iz Zemuna, uz vrtoglavi pad cene od skoro 45,4 posto na 5.000 dinara.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 4,90 posto, pri čemu u kupovini zanemarljivih 1,44 procenta, a u prodaji 8,36 odsto.

Državnim dužničkim hartijama nije trgovano na Berzi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.