U trendu

Akcionarima Atlantika dividenda do 25% konsolidovane dobiti

ZAGREB – Atlantik grupa namerava da akcionarima isplaćuje do 25 odsto konsolidovane dobiti u obliku dividende, saopštila je danas ta hrvatska kompanija u obaveštenju objavljenom na Zagrebačkoj berzi.

U obaveštenju se navodi da se, imajući u vidu vrlo ambiciozne planove rasta, politika isplate dividende tog društva temelji na konceptu da se najveći deo dobiti ostvarene u poslovnoj godini, zadrži u svrhu daljnjeg investiranja u razvoj društva.

“Politika isplate dividende društva će se sprovoditi u skladu s razvojnim planovima i stanjem na tržištu kapitala, odnosno, srazmerno rastu neto dobiti, nivou prihoda, očekivanom porastu vrednosti imovine Atlantik grupe, te drugim relevantnim činiocima. U slučaju ispunjenja gore opisanih uslova, namera društva je da deoničarima isplaćuje do 25 odsto konsolidovane dobiti u obliku dividende”, piše u podnesku objavljenom na berzi.

Takođe se dodaje da se na ime akontacije može isplatiti najviše polovina iznosa dobiti umanjenog za deo koji se po zakonu i statutu moraju uneti u rezerve društva.

Isplata akontacije na ime dividende ne može preći 50 procenata prošlogodišnje dobiti, precizira se u dopisu Atlantik grupe.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar