U trendu

Al Dahra: Novi ciklus investicija i u 2023. godini, nastavak projekta irigacije

BEOGRAD – Kompanija Al Dahra Srbija, koja je 2018. kupila imovinu nekadašnjeg Poljoprivrednog kombinata Beograd (PKB), najavila je danas da i ove godine planira novi ciklus investicija.

Al Dahra Srbija će, kako je saopštila, nastaviti sa radom na projektu irigacije i drenaže zemljišta koji će se odvijati u dve faze i trajati nekoliko godina.

Ta kompanija je prethodnih godina investirala više od 85 miliona evra u optimizaciju poslovanja i proizvodnje, popravku postojeće i izgradnju nove infrastrukture, kao i kupovinu modernih mašina i opreme.

Iz Al Dahre navode da su od preuzimanja PKB povećali plate radnicima za više od 50 odsto, kao i da je kompanija u dva dela isplatila novogodišnji bonus radnicima u ukupnoj visini jedne mesečne zarade.

„U Srbiju smo stigli sa ciljem da sprovedemo kapitalne investicije, pospešujući ekonomski razvoj u celini. Finansijski podsticaji i drugi benefiti za zaposlene, predstavljaju jedan od načina da poljoprivredni sektor ponovo učinimo atraktivnim za rad i profesionalni razvoj. U 2023. godini nastavićemo da sprovodimo upravo takve pozitivne mere, a posebnu pažnju ćemo posvetiti mladim ekspertima u agroindustriji“, istakao je generalni direktor Al Dahre Srbija Dušan Radičević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar