U trendu

Al Dahra uložila do sada 85 miliona evra u Srbiji

BEOGRAD – Al Dahra, koja je kupila imovinu nekadašnjeg Poljoprivrednog kombinata Beograd (PKB), u prve tri godine poslovanja u Srbiji investirala je 60 miliona evra i ove godine uložila dodatnih oko 25 miliona evra u modernizaciju proizvodnje, razvoj infrastrukture i kupovinu novih mašina, objavila je danas kompanija.

Iz kompanije ističu da i u narednoj godini planiraju kapitalne investicije.

„Uprkos nepovoljnim uslovima i nezapamćenoj suši koja je uticala na sva poljoprivredna dobra u zemlji, uspeli smo da ostvarimo veoma dobre prinose“, rekao je generalni direktor kompanije Al Dahra Srbija Dušan Radičević i dodao da je to rezultat strateškog planiranja i upotrebe pametnih tehnologija.

Al Dahra je međunarodna korporacija specijalizovana za agrobiznis i inovativna prehrambena rešenja, a kompanija u Srbiji navodi je svoje zaposlene nagradila dodatnim bonusima u znak zahvalnosti na izuzetnoj požrtvovanosti i vrednom radu.

Kako je saopšteno, prvi bonus u iznosu od jedne polovine plate biće isplaćen u novembru, dok će druga polovina biti dodeljena zaposlenima u januaru 2023, tako da će u naredna tri meseca svi zaposleni kompanije Al Dahra Srbija dobiti ukupan bonus u visini jedne mesečne plate.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.