U trendu

Aleksandrija moze biti pocetna tacka za srpsku robu u Africi

BEOGRAD – Delegacija Ministarstva privrede na čelu sa državnim sekretarom Zoranom Dimitrijevićem sastala se danas sa egipatskom političko-privrednom delegacijom koju je predvodio guverner Aleksandrije Mohamed El Šerif, kako bi razgovarali o intenziviranju saradnje dve zemlje.

Kako je saopšteno iz Ministarstva privrede, El Šerif je istakao da je Aleksandrija jedna od najvećih luka u tom delu sveta, te da može da bude početna tačka za plasman srpskih proizvoda za celu Afriku i kao predsednik Privredne komore Aleksandrije, izrazio zainteresovanost za proširivanje trgovinskih odnosa.

Guverner Aleksandrije je podvukao da izuzetni politički odnosi dve zemlje, koji su potkrepljni redovnim susretima na visokom nivou, treba da se prenesu i na ostale nivoe vlasti.

„Zadatak političara je da stvore uslove i ambijent da se privrednici i biznis povezuju“, naglasio je El Šerif.

Dimitrijević je rekao da diplomatski odnosi Srbije i Egipta datiraju još od 1908. godine, da se ove godine obeležava 60 godina od organizovanja prve konferencije Pokreta nesvrstanih i dodao da to daje dobru osnovu za produbljivanje saradnje.

Istakao je da se ta saradnja naročito može produbiti u oblastima privrede i ekonomije i pozvao egipatske kompanije da investiraju u Srbiji.

Ovom prilikom sagovornici su se složili da će dati doprinos kako bi se dodatno unapredili postojeći i afirmisali novi vidovi privredne saradnje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar