najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Alitalija gasi između 700 i 2.000 radnih mesta?

Italijanska avio-kompanija Alitalija (Alitalia) bi mogla ugasiti do 2.000 radnih mesta, jer se većinski akcionar Etihad ervejz zalaže za sveobuhvatne promene kako bi preokrenuo sudbinu tog gubitaša, tvrde izvori upoznati sa situacijom.

Alitalija bi, takođe, mogla da prizemlji najmanje 20 aviona kako bi smanjila neprofitablne letove na domaćim i regionalnim rutama gde ima jaku konkurenciju u vidu niskotarifnih rivala i železnica velike brzine, prenosi Rojters.

“Italijanska avio-kompanija će verovatno i u naredne dve do tri godine biti u gubicima, čak i ako sprovede program otpuštanja šestine radne snage”, tvrdi jedan neimenovani izvor.

Rukovodstvo Alitalije sada razmatra nekoliko opcija za povećanje prihoda, a među njima je i mogućnost otpuštanja između 700 i 2.000 radnika od ukupno 12.700.

Etihad je 2014. godine uložio 560 miliona evra u Alitaliju, u okviru šireg paketa pomoći toj avio-kompaniji u vrednosti od 1,76 milijardi evra i u nastojanju da proširi svoje prisustvo u Evropi. Tada je obećao da će se Alitalija vratiti na staze profitabilnosti do 2017. godine.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike