U trendu

„Alkaloid“ proglašen vodećim investitorom u regionu

BEOGRAD – Komorski investicioni forum Zapadnog Balkana proglasio je „Alkaloid“ AD Skoplje vodećim investistitorom zbog inevstiranih 104,1 miliona evra u poslednjih pet godina, saopštila je danas ta kompanija.

Prva nagrada u kategoriji „Vodeći investitor u zemljama Zapadnog Balkana“ dodeljena je „Alkaloidu“, a rangiranje aplikacija koje su podeljene u šest kategorija izvršeno je od strane komisije sastavljene od predstavnika šest privrednih komora Zapadnog Balkana i predstavnika kancelarije Komorskog investicionog foruma.

„Imajući u vidu značaj kontinuiranog ulaganja i unapređivanja svih segmenata poslovanja, visoko pozicioniranog kao jednog od strateških opredeljenja u poslovnoj politici ‘Alkaloida’, ova nagrada predstavlja još jednu značajnu potvrdu dostignuća ove kompanije“, navodi se u saopštenju.

Takođe se navodi da je „Alkaloid“ nailazio na brojne izazove, ali da su jedna konstanta tokom devetodecenijskog razvoja bile investicije, koje su u protekle tri decenije bile usmerene ka građenju i proširenju proizvodnih kapaciteta, kapaciteta za istraživanje i razvoj, instaliranje moderne opreme, laboratorija, tehnologija, modernog softvera i dobro obučenog kadra.

„Samo tokom proteklih pet godina, investirali smo 104,1 miliona evra u zemljama regiona, integrišući naše operacije u cilju boljeg vođenja delatnosti iz naše baze u Makedoniji. Rešeni smo da na ovom kursu ostanemo i u godinama pred nama, radeći na globalizaciji brenda ‘Alkaloid’, dostojanstveno i posvećeno, praktikovanjem visokih etičkih standarda, kredibiliteta i profesionalnog pristupa u sveobuhvatnim operacijama“, rekao je Generalni direktor i Predsednik Upravnog odbora kompanije Živko Mukaetov.

Dodaje se da je Komorski investicioni forum zajednička inicijativa privrednih komora zemalja Zapadnog Balkana, osnovan u saradnji sa Evropskom unijom, koja predstavlja interese više od 350.000 kompanija u pravcu sprovođenja zajedničkih aktivnosti koje su u interesu biznis zajednica u regionu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.