ALSU: Novi oglas u narednih 15 dana, nadmetanje 10. septembra

BEOGRAD – Objavljivanje novog oglasa o prodaji predzeća za preradu i promet voća i povrća „Budimka“ planira se u naredne dve nedelje, rečeno je Tanjugu u Agenciji za licenciranje stecajnih upravnika (ALSU).

Kako navode, javno nadmetanje planirano je za 10. septembar.

Dugo ocekivana prodaja požeške „Budimke“, koja je bila zakazana za 11. jun
nije uspela jer je javno nadmetanje proglašeno za neuspešno budući da nije bilo zainteresovanih koji bi uplatili depozit, objavljeno je ranije na sajtu ALSU.

Početna cena je bila 560 miliona dinara, a preduzeće je prodavano u dve celine.

Veću, čija je početna cena bila 531 milion dinara, čine firma s proizvodnim kompleksom za preradu voća i povrća, klanica i poslovni prostori u Požegi.
Početna cena druge celine, koju čine objekti i zemljište na farmi za tov junadi u Zdravčicima, bila je 29 miliona dinara.

Pogoni nekada čuvene firme, čiji su džemovi i sokovi nekada dominirali jugoslovenskim tržištem utihnuli su u decembru 2015. a dve godine kasnije proglašeno je njeno bankrotstvo.

Tada je predzeću skinut teret od 13 miliona evra duga.
Postojala su očekivanja da Budimka bude prodata do kraja 2018. ili pocetkom 2019., a u javnosti se spominjalo da je za nju bilo zainteresovano dvadesetak potencijalnih investitora, kako iz Srbije, tako Evrope i Azije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.