U trendu

Alta pay grupa zainteresovana da proširi poslovanje na tržište C. Gore

PODGORICA – Tim Ministarstva finansija Crne Gore na čelu sa ministrom Aleksandrom Damjanovićem sastao se danas sa predstavnicima Alta pay grupe iz Srbije, koja je zainteresovana da svoje poslovanje proširi i na tržište Crne Gore.

Ministarstvo finansija saopštilo je da je Damjanović istakao da podržava sve inicijative, koje doprinose ubrzanom razvoju finansijske infrastrukture Crne Gore i većoj konkurentnosti na tržištu, a koje istovremeno mogu doprineti nižim cena usluga za građane i privredu, uspešnijoj naplati prihoda iz zone online trgovine i smanjenju sive ekonomije.

On je ukazao na zajedničku inicijativu Crne Gore i Srbije, da se olakša platni promet između dve susedne zemlje, napominjući da vlada razmatra i mogućnost reorganizacije Pošte Crne Gore po modelu Banke Poštanske štedionice Srbije.

U ime Alta grupe, direktor prodaje i marketinga Ranko Kerić predočio je nameru te platne institucije da, na ekonomičan i iniovativan način, uz rast finansijske inkluzije i razvoj digitalne ekonomije, proširi spektar i dostupnost platnih instrumenata i usluga na teritoriju Crne Gore.

On je istakao da bi prisustvo na crnogorskom tršištu, osim otvaranja novih radnih mesta, podstaklo brži ekonomski razvoj, širenje mreža uplatnih lokacija, nova softverska rešenja, kao i kvalitetniji nivo izvršenja usluga.

Zaključeno da je da će se dalji razgovori povodom inicijative Alta pay grupe nastaviti i sa Centralnom bankom Crne Gore i drugim nadležnim institucijama, kako bi se ova grupa uključila u strukturu platnog sistema te države, sa intencijom daljeg razvoja platnih usluga na crnogorskom tržištu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar