U trendu

Ambasadori Egipta i Češke posetili Zlatibor povodom otvaranja najduže panoramske gondole na svetu

Ambasadori Egipta i Češke u Beogradu Amr Alguvejli i Tomaš Kuhta, posetili su Zlatibor povodom otvaranja „Gold Gondole“, saopštila je danas Turistička organizacija Zlatibora.

Ambasadri su, pored vožnje najdužom panoramskom gondolom na svetu, boravili na ski-centru Tornik, dok je Turistička organizacija Zlatibor organizovala izlete do Stopića pećine i Gostiljskih vodopada.

„Srbija poseduje izvrsne potencijale za turizam i veoma je hrabro nastaviti ulaganja u ovim vremenima pandemije“, izjavio je Kuhta.

On je dodao i da će vreme koje dolazi potražiti nove ideje za oporavak svih grana privrede, a posebno turizma i zato bi trebalo zajedno razmatrati nove modele dodatnog aktiviranja u ovom sektoru.

U saopštenju se navodi da je Kuhti tokom obilaska Stopića pećine prezentovan značaj čeških speleologa, koji su jedini uspeli da istraže tu pećinu od ulaza do ponora trnavskog potoka i po čijim je nacrtima iz osamdesetih godina nastavljeno dalje istraživanje i uredjenje pećine.

Alguvejli je istakao da Egipat i Srbija imaju tradicionalno iskrene i prijateljske odnose.

Podsetio je i da je prošle godine Egipat prvi put učestvovao na sajmu turizma u Beogradu kao država partner, navodeći da će nastaviti da ostvaruje ambiciozne planove kada je ekspanzija turizma u pitanju.

„Srećan sam što smo uspeli da prenesemo poruku da Srbiju od mora avionom deli gotovo isto vreme koliko do skijanja na Zlatiboru automobilom“, kazao je Alguvejli misleći na ostvarenu komunikaciju i predloge saradnje egipatskih investitora sa opštinom Čajetina u oblasti zdravstvene nege koja uključuje centar „Čigotu“ i slične specijalizovane velnes centre na Sinaju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.