AmĆam sa partnerima očistio Avalu

BEOGRAD – Omiljeno izletište Beograđana i jedna od najposećenijih turističkih tačaka prestonice, avalsko izletište, očišćeno je u volonterskoj akciji „Hajde da očistimo Avalu“ u organizaciji Američke privredne komore u Beogradu (AmĆam).

Tokom akcije očišćeni su Avalski toranj i Šuplja stena, pešačka staza do Avalskog tornja kroz šumu, kao i automobilski put do vrha i nazad, saopštneo je iz AmĆam-a.

Događaj je deo aktivnosti Odbora za zaštitu životne sredine AmĆam-a i realizovan je uz podršku Sekretarijata za zaštitu životne sredine grada Beograda, i u partnerstvu sa kompanijama članicama AmĆam-a, opštinom Voždovac, Šumskom upravom „Avala“, JKP Gradska čistoća, Planinarsko-sportskim klubom Balkan i mnogim drugim.

„Naša Avala zavisi samo od nas! Zato smo zajedničkim trudom velikog broja volontera, zaposlenih u kompanijama članicama AmĆam-a, kao i našim partnerima, danas bili ‘još jedna vredna ruka’ na terenu“, kaže Andrea Radonjić, predsedavajuća AmĆam Odbora za životnu sredinu.

Osim čišćenja Avale, kako dodaje, cilj današnje akcije jeste podizanje svesti o ključnim pitanjima životne sredine, a jedno od njih je i upravljanje otpadom.

„Odbor za zaštitu životne sredine nastoji da podigne svest o ključnim pitanjima životne sredine i ukloni regulatorne prepreke koje se odnose na upravljanje otpadom, cirkularnu ekonomiju i druga goruća pitanja ekološke politike“, istakla je Radonjić.

Cilj je, kaže, usklađivanje domaćih propisa sa regulativom EU i omogućavanje njihove nesmetane implementacije u praksi.

„U ovom poslu imamo odličan i konstruktivan odnos sa Vladom Srbije, Ministarstvom za zaštitu životne sredine i ostalim nadležnim organima sa kojima ćemo nastaviti da sarađujemo na ovim pitanjima i u periodu pred nama“, rekla je Radonjić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.