U trendu

AMS osiguranje doma pokriva štetu do 2,5 miliona dinara

BEOGARD – Dotrajale vodovodne cevi, neispravne istalacije, kao i obilne kiše tokom letnjih meseci česti su uzrok poplava i požara u stanovima i kućama u Srbiji, a najbolja zaštita od ovih neprijatnosti je osigurati se kod AMS osiguranja doma za 1.800 dinara mesečno za štetu do 2,5 miliona dinara.

Osiguranje imovine obuhvata osiguranje od požara i drugih opasnosti kao što su udar groma, eksplozija, oluja, grad, zemljotres, poplava, odron zemljišta, curenje tečnosti i gasova i izlivanje vode iz instalacija.

Takođe, podrazumeva i osiguranje od provalne krađe i razbojništva, kao i osiguranje stakla od loma, navedeno je u saopštenju AMS osiguranja.

Kako bi približili građanima opasnosti sa kojima se mogu suočiti iz AMS osiguranja navode da građevinari u Srbiji ocenjuju da bi elektro i vodovodne instalacije u stambenim i poslovnim jedinicama trebalo menjati na svakih 25 godina, a da su u više od 40 odsto stanova i kuća u Srbiji instalacije za vodu i struju dotrajale i zrele su za zamenu.

U Novom Sadu prosečna starost vodovodnih cevi je 30 godina, slična situacija je i u Nišu, dok su u proseku, cevi beogradskog vodovoda stare između 36 i 55 godina, a pojedinih čak i 80 godina.

Prema rečima meteorologa Republičkog hidrometeorološkog zavoda, meseci kada se u našoj zemlji „sruči“ najveća količina padavina su maj, jun i jul.

Kada su padavine obilne, kao što je to nedavno bio slučaj, stanari na poslednjim spratovima zgrada, u potkrovlju i vlasnici kuća najbolji su svedoci da „voda uvek nađe put“.

Elementarne nepogode sve su češće i razornije, pa mnogi tokom leta brinu o tome da će im zbog svake jače kiše prokisnuti krov i da će morati da lavore, kofe i krpe raspoređuju svuda po stanu ili kući svaki put kada padnu obilnije letnje kiše.

Prema podacima osiguravajućih kuća u Srbiji, najčešće nezgode u domu koje se događaju našim građanima su požari i izliv vode iz instalacija, navodi se u saopštenju.

Kvarovi na mreži i pucanje cevi česta su pojava, a neretko su ove nevolje i udružene kada voda dospe do elektroinstalacija, pa uz poplavu izbije i požar.

Česta je i situacija i da se tokom odmora dešavaju provale ili da se zapuši kanalizacioni odvod, kao i da voda procuri iz susednog stana, upozoravaju iz AMS osiguranja.

Poručuju da je najbolji način da se građani zaštite od poplava da uplate osiguranje domaćinstva, kako bi šteta u slučaju nezgode bila nadoknađena.

„Javite se AMS Osiguranju i njihovi agenti će napraviti ponudu u skladu sa vašim potrebama, zahtevima i mogućnostima. Pozovite 0800 009 009 (besplatan poziv iz fiksne mreže), uputite zahtev na info@ams.co.rs ili jednostavno posetite webshop AMS Osiguranja i kupite polisu osiguranja domaćinstva online u samo nekoliko koraka“, navedeno je u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar