U trendu

Ana Brnabic ispraća novi avion Er Srbije na prvi let za NY

BEOGRAD – Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić prisustvovaće danas svečanom ispraćaju novog aviona „Er Srbije“ na prvi let za Njujork.

Ana Brnabić će novi avion „Er Srbije“ ispratiti u 9 časova, na aerodromu „Nikola Tesla“, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Novi „erbas A330-200“ sa likom i imenom čuvenog srpskog naučnika Nikole Tesle je svoj jedinstveni izgled dobio u Šenonu u Irskoj.

Za proces farbanja, tokom kojeg su upotrebljene 22 različite boje i oko 250 litara farbe, bilo je potrebno osam dana neprekidnog rada u tri smene, sa timovima od oko 10 ljudi po smeni, saopšteno je ranije iz „Er Srbije“.

Proizveden 2008. godine, novi avion je godinu dana mlađi od prethodnog mlaznjaka istog tipa u floti „Er Srbije“, a njegov prethodni operater bila je ruska nacionalna avio-kompanija „Aeroflot“.

Avion će u srpskom registru vazduhoplova biti upisan kao YU-ARB, a za razliku od prvog „erbasa A330“ YU-ARA, koji je koristio „Dženeral elektrikove CF6“ motore, novi avion ima „Rols-Rojsove“ pogonske jedinice.

Najnovije pojačanje u floti nacionalnog avio-prevoznika imaće konfiguraciju sa 21 sedištem u biznis klasi i 236 sedišta u ekonomskoj klasi.

Prvi A330 YU-ARA koji je srpski avio-prevoznik iznajmljivao, u vlasništvu je „Etihad ervejza“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)