U trendu

APR u 2020: Prihod manji milion, dobit 114 miliona dinara

BEOGRAD – Agencija za privredne registre (APR) prošlu godinu završila je sa prihodima manjim za milion dinara u odnosu na 2019., ostvarena je dobit od 114 miliona dinara što će po dobijanju saglasnosti biti uplaćeno u republički budžet, rečeno je danas na konferenciji za medije.

Direktor Milan Lučić istakao je da korona kriza nije imala velikog uticaja na rad APR-a te da su elektronske usluge omogućile značajnu fleksibilnost strankama, a zaposleni su zahvaljujući elektronskoj evidenciji radili čak i od kuće.

On je naveo da su svi postupci započeti u 2020. uprkos pandemiji, završeni u zakonskom roku, unutar pet radnih dana, kao i da se broj usvojenih žalbi nije posebno povećao.

Lučić je najavio da će se APR kroz sprovođenje više projekata potruditi da najkasnije u roku od godinu dana najveći broj usluga koje pruža učini elektronski dostupnim.

Naglasio je značajne projekte na rekonstrukciji registra finansijskih izveštaja, digitalizaciju registra ugovora zaloga, i stvaranje uslova za elektronsku registraciju koja će omogućiti elektronsko obavljanje 100 procedura.

Dodao je da APR radi na razvoju registra ponuđača koji će kroz realizaciju projekta biti uvezan sa portalom javnih nabavki.

Projekte značajne za privredni ambijent Srbije APR realizuje uz podršku Ministarstva privrede, NALED-a i švedske razvoje agencije SIDA.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.