U trendu

Asfalt na oko 40 putnih pravaca u užičkim selima

UŽICE – U toku je rekonstrukcija i izgradnja novih saobraćajnica u šest seoskih mesnih zajednica u Užicu u kojima je obuhvaćeno oko 40 putnih pravaca, navodi se na gradskom sajtu.

U pitanju su Mokra Gora, Bioska, Kremna, Zlakusa, Gostinica i Volujac. Asfaltiranjem još jednog od ukupno 11 putnih pravaca nastavljeni su radovi u MZ Volujac, gde je sredstvima grada i meštana u prošloj i ovoj godini asfaltirano oko 2,5 kilometara puteva.

Direktor JP „Užice razvoj“ Miloš Milivojević rekao je da je putna infrastruktura na području grada od vitalnog značaja za opstanak i razvoj i dodao da Grad svake godine povećava iznos sredstava koje izdvaja za rekonstrukciju i izgradnju puteva.

On je rekao da se u svakom selu radi i sanacija udarnih rupa na glavnim saobraćajnicama, a tamo gde je neophodno vrše se rekonstrukcije.

Načelnica Gradske uprave za infrastrukturu i razvoj Radmila Baćković Šojić poručila je da se ulažu napori kako bi se uradilo što više puteva u užičkim selima.

„U MZ Volujac udruženim sredstvima grada i meštana izvodimo radove na 11 putnih pravaca. Đuričići, put prema Golubovićima, putni pravac Ćosići – Jovanovići, put prema Boškovićima, Antonijevićima neki su od puteva koje smo uradili, a vrednost ugovorenih radova je oko 4,5 miliona dinara“, rekla je Baćković Šojić.

Predsednik Saveta MZ Volujac Goran Ćosić istakao je da je unapređenje putne infrastrukture veoma važno za svakodnevni zizvot meštana koji se uglavnom bave poljoprivredom, ali i za ostanak mladih u selima.

Pored JKP „Niskogradnja“, u užičkim selima angažovane su još dve firme sa ciljem da se uradi što veći broj putnih pravaca do kraja građevinske sezone, dodaje se na sajtu Grada Užica.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.