U trendu

Atanacković: Uspešno završeno zasedanje Mešovite komisije

BRATISLAVA – Zasedanje Mešovite komisije za ekonomsku saradnju, kojim su kopredsedavali ministarka privrede Republike Srbije Anđelka Atanasković i potpredsednik Vlade Slovačke Republike i ministar privrede Rihard Sulik, održano je danas u Bratislavi.

„Danas smo uspešno završili deseto zasedanje Mešovite komisije za ekonomsku saradnju Srbije i Slovačke. Očekujem da će predlozi i sugestije, izneti na ovom zasedanju, voditi ka realizaciji zajedničkih projekata u skorijoj budućnosti i da će se sva pitanja rešavati u konstruktivnoj, ali pre svega u prijateljskoj atmosferi“, poručila je ministarka Atanasković.

Kako je navela, bilateralni odnosi Srbije i Slovačke su veoma dobri, zasnovani na stabilnim i dugoročnim osnovama, uz visok stepen saglasnosti po pitanjima bilateralne saradnje, saopštilo je resorno ministarstvo.

„Ekonomski odnosi Srbije i Slovačke značajno se unapređuju, što ilustruje kontinuirano povećanje obima trgovinske razmene, poslednjih nekoliko godina i pojačan interes i pozicioniranje slovačkih invenstitora u Srbiji. Želim da se zahvalim na kontinuiranoj podršci koju Slovačka Republika pruža spoljno – političkim prioritetima Republike
Srbije, članstvu u Evropskoj uniji i odbrani teritorijalnih integriteta“, naglasila je ministarka Atanasković.

Sulik je istakao da su ovom prilikom postignuti konkretni dogovori.

„Mešovite komisije svakako ne mogu da se organizuju sa dve stotine zemalja sveta, tu je potrebno napraviti izbor, i upravo Srbija je jedan od naših izbora gde možemo puno toga da dogovorimo, kao sa zemljom od prioriteta. Želim još jednom da se zahvalim gospođi ministarki, kao i njenim kolegama, što su došli u Bratislavu i nadam se da ćemo uskoro moći ponovo da se susretnemo“, istakao je on.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar