U trendu

Atanasković obišla pogon „Jumka“ u Golemom selu

VRANJE. 13. jula (Tanjug) – Ministarka privrede Anđelka Atanasković i državni sekretar Dragan Stevanović, tokom posete Vranju obišli su danas pogon kompanije „Jumko“ u Golemom selu.

„Videla sam da se ovde odlično radi i da su zaposleni zadovoljni, a to je najvažnije. U razgovoru sa radnicama, dobila sam informacije da su uglavnom sve majke i imaju po dvoje, troje dece, što je veoma važno za očuvanje ovog strateškog područja Srbije. Nama je cilj da ovde zadržimo stanovništvo uz povećanje nataliteta. Zbog toga je ovaj pogon u Poljanici veoma važan za ovaj kraj, a prioritet u našem radu je otvaranje fabrika i pomoć pre svega ugroženim područjima“, naglasila je Atanasković, saopštilo je Ministarstvo.

Direktor pogona „Jumko” u Golemom selu, Goran Simonović, zahvalio se na podršci i istakao da se konstantno ulažu napori za održanje i unapređenje poslovanja, jer je ova fabrika od presudnog značaja za održanje ovog kraja.

Obilasku su prisustvovali narodni poslanik Slaviša Bulatović, gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković i načelnik Pčinjskog upravnog okruga Srećko Pejković, navedeno je u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.