U trendu

Atanasković u Kladovu obišla dve kompanije

KLADOVO – Ministarka privrede Anđelka Atanasković je u Kladovu obišla kompanije Termovent komerc i Akcionarsko društvo za pružanje usluga Đerdap usluge gde je sa predstavnicima tih firmi i predsednikom opštine Sašom Nikolićem razgovarala o budućim planovima i izazovima sa kojima se susreću.

Atanasković je tom prilikom poručila da će resor koji vodi nastaviti sa pružanjem snažne podrške privrednicima i lokalnim samoupravama, saopšteno je iz Ministarstva privrede.

Ona je upoznala sagovornike sa programima podrške i pozvala ih da apliciraju za sredstva Ministarstva privrede, napominjući da je ove godine ministarstvo posebnu pažnju posvetilo razvoju ženskog preduzetništva.

Navodeći da je tokom sastanka bilo reči o planovima, ali i problemima sa kojima se suočavaju, ona je istakla da će u njihovom rešavanju imati podršku Ministarstva privrede i države.

Ona je precizirala i da je sa predsednikom opštine razgovarala o infrastrukturnim projektima.

„Razgovarali smo o projektima za sledeću godinu jer samo zajedničkim snagama možemo da reagujemo i unapredimo privredno okruženje“, rekla je Atanasković koja se posebno osvrnula na izuzetan turistički potencijal koje Kladovo i okolina imaju.

Predsednik opštine Kladovo Saša Nikolić zahvalio je ministarki navodeći da njena poseta predstavlja podršku Vlade Srbije i predsednika Aleksandra Vučića toj opštini.

„Sastanak je bio konstruktivan. Razgovarali smo o izazovima koji nas čekaju, ali i o tome kako da rešimo određene probleme. Za nas je bitno da, kao mala opština, imamo ovakvu saradnju sa Vladom Srbije i ministarstvima jer samo tako možemo da razvijemo Kladovo“, rekao je Nikolić.

Direktor proizvodnje u Kladovu Nikola Mršić zahvalio je ministarki na poseti kompaniji Termovent Komerc koja se bavi prvenstveno proizvodnjom opreme za klimatizaciju, grejanje i hlađenje i ima 200 zaposlenih.

On je pojasnio da je reč o firmi koja postoji od 1993. godine, a koja je tokom ove godine postala deo švajcarske korporacije Arbonia.

Generalna direktorka Akcionarskog društva Đerdap usluge Karmenka Babić istakla je da su zaposleni, njih 1.500, najveći kapital te privatne firme sa 500 akcionara, manjinskih vlasnika.

Ona je istakla da je to akcionarsko društvo tokom godina širilo lepezu delatnosti.

„Nadamo se da će Ministarstvo privrede, ali i ostala ministarstva prepoznati našu borbu i energiju, da ćemo održati ovaj sistem, ali i da ćemo zajedno raditi na budućim projektima“, rekla je Babić.

Jedan od direktora Đerdap turista, odnosno, hotela „Đerdap“ u Kladovu Željko Bolbotinović istakao je da je poseta ministarke veoma značajna.

On je podsetio da je predsednik Vučić govorio o razvoju infrastrukture istočne Srbije, posebno o razvoju putne infrastrukture i sjajnim projektima koji će ovaj kraj i Kladovo podići.

„Posetu vidimo kao nastavak težnji da se ulaže u razvoj ove destinacije koja ima izuzetno veliki turistički potencijal“, rekao je Bolbotinović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.