ATP od ponedeljka redovno vozi, 32 vozača se vratila

PANČEVO – Gradski i prigradski prevoz ATP-a biće normalizovan od ponedeljka, nakon što je postignut dogovor sa 32 vozača, koji su prekinuli bolovanje, rekao je direktor ATP Bojan Bojanić.

On je Tanjugu rekao da će od 41 vozača autobusa, koji su bili na bolovanju, od sutra 32 biti na svojim radnim mestima.

Kako je naveo, vozači su prihvatili da dobiju solidarnu pomoć do kraja godine u ukupnom iznosu od 40.000 dinara, odnosno 10.000 dinara mesečno počev od septembra.

Taj novac je obećao Grad Pančevo, koji je osnivač i dotira rad ATP-a.

Vozači su 2. septembra na bolovanju, jer im nije bilo odgovoreno na zahtev da se im se plate povećaju, tako da je uveden nedeljni režim vožnje.

Gradski i prigradski saobraćaj i dalje funkcioniše po redukovanom, nedeljnom redu vožnje, koji će biti normalizovan od ponedeljka.

„Putnici su pretrpeli mnogo i to je neizmerna šteta bez obzira na iznos novca o kome se radi, šteta u smislu odnosa putnika i prevoznika je mnogo velika. Dnevno je ATP imao manji pazar za 1,5 miliona dinara, i raskinuta su 3-4 postojeća ugovora za prevoz radnika u lokalu“, objasnio je Bojanić štetu koju je firma imala i dodao da će se prema žalbama putnika postupati prema zakonu.

Pančevo je gradski prevoz ponudilo i kroz tender o javno privatnom partnerstvu a hoće li biti ponuda znaće se 7. oktobra, a Bojanić kaže da ima zainteresovanih.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.