U trendu

Autoput Bijeljina-Rača zbližiće narod Srbije i Srpske

BEOGRAD – Auto-put Bijeljina – Rača pomoći će ekonomskom razvoju Srbije i Srpske i dodatno će zbližiti naš narod koji živi u dve države, rekao je danas predsednik Odbora za finansije, republički budžet kontrolu trošenja javnih sredstava Veroljub Arsić.

Arsić je to rekao na sastanku sa potpredsednikom Narodne skupštine Republike Srpske Milanom Petkovićem i naglasio da su odnosi između Srbije i Srpske na izuzetno visokom nivou, da je saradnja između rukovodstava iskrena, otvorena i da daje rezultate na zadovoljstvo obeju strana.

Istakao je da je Srbija privržena dijalogu kojim treba da se rešavaju sporna pitanja među zemljama u regionu i da zvanični Beograd podržava teritorijalni integritet BiH i suverenitet Republike Srpske u okviru BiH u skladu sa Dejtonskim sporazumom.

Petković je istakao je da je za njega uvek posebno zadovoljstvo poseta Srbiji i Skupštini Srbije, jer, kako je kazao, „ovde je za nas matica, ali i svetlo na kraju tunela koje vidimo.

„Uvek znamo da je ovde sigurna luka, pogotovo u poslednjim godinama kada je na čelu Srbije predsednik Aleksandar Vučić, koji pruža nesebičnu podršku srpskom narodnu i celoj Republici Srpskoj“, naveo je Petković.

Istakao je da je saradnja dva parlamenta na izuzetno visokom nivou i da se u svetlu razmene parlamentarnih iskustava interesovao za proceduru usvajanja republičkog budžeta, sa kojom ga je Arsić detaljno upoznao.

Tim povodom Arsić je predložio sagovorniku i održavanje zajedničke sednice Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava i nadležnog skupštinskog radnog tela u Narodnoj skupštini Srpske u cilju razmene iskustava.

Sagovornici su se složili i da bi bilo preporučljivo uspostavljanje saradnje između Narodne skupštine Srbije i Parlamentarne Skupštine BiH.

Takođe, tema sastanka je bila i regionalna saradnja i značaj inicijative Otvoreni Balkan.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.