Avioni To Montenegra leteće pod brendom Er Montenegro

PODGORICA – Avioni crnogorske avio-kompanije To Monenegro leteće pod novim nazivom brenda – Er Montenegro (Air Montenegro).

“Naziv brenda je verbalni iskaz čija je uloga osnovna identifikacija brenda od strane javnosti i on se često razlikuje od naziva kompanije nosioca brenda“, saopšteno je iz To Montenegra, prenosi portal CdM.

Dodaju da je na adresu novog avio-prevoznika stiglo preko 500 predloga za novi naziv i logo.

“U procesu selekcije pristiglih ponuda za izbor imena, stručni žiri nije imao dilemu, jer i po njihovim kriterijumima i po predlogu najvećeg broja građanki i građana ime brenda Er Montenegro predstavlja najbolji naziv za novu etapu i prepoznatljiv kontinuitet nacionalne avio-kompanije”, navodi se u saopštenju.

Izbor vizuelnog identiteta, koji je, kažu, sam po sebi bio mnogo teži zadatak, kako za realizaciju tako i stručnom žiriju za odabir, nije sa aspekta tehničke primjenljivosti i specifikacija prepoznat u ponuđenim rešenjima.

„Zato je kompanija To Montenegro odlučila da raspiše međunarodni nagradni konkurs za izradu loga”, dodaje se dalje..

Međunarodnim konkursom ujedno počinje i globalna marketinška promocija brenda Er Montenego i cilj je da odabrano rešenje vizuelnog identiteta bude ambasador Crne Gore i na nebu i na svetskim aerodromima, poručili su iz To Montenegra.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.