U trendu

Banja Zlatar prodata za dva i po miliona evra

NOVA VAROŠ – Banjski kompleks Zlatar u Novoj Varoši prodat je, potvrdio je Tanjugu direktor Republičke direkcije za imovinu Jovan Vorkapić, a ugovor s novim vlasnikom, firmom Metal Investmens Europe d.o.o iz Beograda, overen je 9. februara u Prijepolju.

Kupac je ugovorenu cenu platio nekoliko dana nakon potpisivanja ugovora, a reč je 2.546.000 evra, što je za oko 200.000 evra više od početne cene.

Uplatom je kupac ispunio uslov da preuzme vlasništvo nad nekada poznatim centrom za prevenciju, lečenje i rehabilitaciju kardiovaskularnih oboljenja.

Banjski kompleks je više puta oglašavan za prodaju. Prvi put u oktobru 2019. kada je početna cena bila 3,9 miliona evra. Kasnije je ona smanjivana, da bi na četvrtom oglasu iz oktobra prošle godine, po kome je i prodat, iznosila nešto više od 2,3 miliona evra.

Kompleks Zlatar je sagrađen na 1.235 metara nadmorske visine, a zbog ogromnih dugova je zatvoren pre desetak godina, posle čega je prešao u vlasništvo Vlade Srbije i Fonda za penzijsko-invalidsko osiguranje zaposlenih.

Kako navodi list Varoške novine, Metal Investmens Europe je, osim kompleksa čija je površina 12.298 kvadrata, kupovinom dobio i više od četiri hektara zemljišta na najlepšem delu planine.

List navodi i da je objekat u međuvremenu dosta propao ali i da bi stanje trebalo da se popravi, budući da se očekuje da do leta počnu radovi na njegovom renoviranju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.