U trendu

Basta: Treba podstaći marokanske investicije u Srbiji

BEOGRAD – Ministar privrede Rade Basta razgovarao je danas sa ambasadorom Maroko u Srbiji Mohamedom Aminom Belhažom o mogućnosti povezivanja privrednika dveju zemalja, radi povećanja priliva investicija iz Maroka u Srbiju, saopštilo je Ministarstvo.

„Učiniću sve kao ministar privrede da olakšam dolazak vaših investitora u Srbiju. Treba da povezujemo naše privrednike i da uvećamo priliv investicija. Postoji veliki prostor za unapređenje kako trgovinske razmene, tako i sveukupnih ekonomskih i privrednih odnosa i ovaj sastanak vidim kao prvi korak u nizu narednih kojim ćemo pokušati da unapredimo naše odnose“, poručio je Basta.

U saopštenju se navodi da je Basta preneo ambasadoru Belhadzu da Ministarstvo poseban akcenat stavlja na razvoj ženskog i omladinskog preduzetništva, odnosno vredne studente koji treba da budu stub privrednog rasta Srbije.

Ministarstvo prenosi da je ambasador Maroka zahvalio Basti na pokazanom entuzijazmu za unapređenje odnosa dveju zemalja i poručio da postojeću zainteresovanost marokanskih privrednika za ulaganje u Srbiju treba pravilno usmeriti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.