Bastać: Vlada Srbije uplatila gradu 220 miliona dinara i time priznala da je Beograd pred bankrotom

 Član Predsedništva Stranke slobode i pravde i predsednik opštine STari grad Marko Bastać izjavio je danas da je Vlada Srbije iz budžetskih rezervi uplati 220 miliona dinara u budžet glavnog grada i time priznala da se Beograd nalazi pred bankrotom.

On je u pisanoj izjavi naveo da se u obrazloženju odluke navodi da se „sredstva odobravaju zbog nastalih nepredvidjenih troškova koji mogu dovesti do ugrožavanja tekuće likvidnosti“.

„Jednostavno, besmisleni i preplaćeni projekti, u kombinaciji sa netransparentnim nabavkama, poput kupovine automobila za komunalnu miliciju, doveli su do finansijskog kolapsa, a bankrot je vanrednim transferom novca svih građana sprečila Vlada Republike Srbije“, istakao je Bastać.

On je ocenio da je takvo stanje direktna posledica rada „nestručne, bahate i korumpirane gradske vlasti, koju predvodi večiti zamenik (gradonačelnika) Vesić Goran“.

Dodao je da je i prošle godine Vlada Srbije morala da interveniše sa 7.7 miliona evra i ocenio da su razmere propadanja Beograda „neverovatne“, ali da to ne sprečava gradske funkcionere da „obmanjuju građane pričama o tome kako sve fenomenalno funkcioniše“.

„Umesto laži o tome kako je grad 2013. godine bio pred bankrotom, kao i laži o dugu u iznosu od 1.2 milijarde dinara, koji je demokratska vlast ostavila naprednjačkom klanu, gradjani treba da znaju da u periodu u kom je Dragan Djilas bio gradonačelnik Beograda, Vlada Srbije nije prebacivala nikakva vanredna sredstva glavnom gradu“, naveo je Bastać.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.