U trendu

BELEX indeksi stabilni, investiciona aktivnost potonula

BEOGRAD – Indeksi Beogradske berze ostali su stabilni danas, dok je aktivnost investitora snažno pala u odnosu na utorak.

Ukupan promet na trgovanju iznosio je oko 15,3 miliona dinara (130,2 hiljade evra).

Oba berzanska indeksa su zaključena na zanemarljivo višim nivoima u odnosu na prethodnu sesiju – BELEX 15 na 841,27 poena, a BELEXlajn na 1.693,90 poena.

Naftna industrija Srbije je nastavila da dominira na trgovanju s prometom od približno 3,4 miliona dinara, ostvarenim po ceni od 619 dinara, za 0,1 posto nižoj nego juče.

„Dunav osiguranja“ je ojačalo za 0,1 procenat na 1.325 dinara, uz realizaciju od oko 2,7 miliona dinara, dok je valjaonica aluminijuma Impol Seval iz Sevojna isprometovana za 0,4 miliona dinara po nepromenjenoj ceni od 4.850 dinara.

Akcije Aerodroma „Nikola Tesla“ su istrgovane za nešto manje od 0,2 miliona dinara po ceni od 1.446 dinara, za jedan dinar višoj u odnosu na jučerašnje zatvaranje

.Na MTP tržištu su odličan učinak, vredan 7,1 miliona dinara, imale akcije poljoprivrednog društva Feketić iz Sombora koje su se oporavile za četvrtinu procenta na 2.658 dinara.

Učešće stranih investitora u ukupnom prometu na tržištu akcija iznosilo je 6,41 posto, u prodaji 12,82 procenta, a u kupovini nisu učestvovali.

Tri serije državnih obveznica denominovanih u evrima, koje su namenjene izmirenju obaveza na ime restitucije, istrgovane su zajedno za nepunih 0,8 miliona dinara (6,6 hiljada evra).

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar