U trendu

Beloruska komora i Udruženje preduzetnika potpisali ugovore

BEOGRAD – Na Poslovnom forumu Srbija – Belorusija danas je potpisano više komercijalnih ugovora, kao i Memorandum o razumevanju između Beloruske trgovinske industrijske komore i Udruženja industrijalaca i preduzetnika Srbije.

Potpisani su komercijalni Ugovor o isporukama traktora i taktorskih priključaka, Ugovor o isporuci poljoprivrednih automobilskih i kamionskih guma, Ugovor o eksluzivnoj distributerskoj saradnji za održavanje poljoprivrednih lakih automboliskih i kamionskih guma, kao i Ugovor o isporukama poljoprivredne tehnike u Srbiju.

Potpisani su i Sporazum o realizaciji poliesteriskih proizvoda na tržištu Balkana, Ugovor o zastupanju u cilju realizacije visokoprečišćenog voska za sveće i zaštitnog voska u periodu od 2020. do 2024.

Predstavnici srpskih i beloruskih kompanija potpisali su i Ugovor o isporuci kipera za površinske kopove za beloruski Belaz i Ugovor o isporuci rezervnih delova za kipere za površnske kopove.

Potpisani su i Sporazum o saradnji povodom isporuke vatrostalnih proizvoda, kao i Godišnji okvirni ugovor za plasman proizvoda od metala u Srbiju u 2020.

Na Poslovnom forumu potpisani su i Ugovor o isporuci mlečnih proizvoda i Ugovor o isporukama rezane građe u Srbiji.

Ugovori su potpisani u prisustvu potpredsednika Vlade Srbije i ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Rasima Ljajića, i ministara finansija i poljoprivrede Siniše Malog i Branislava Nedimovića.

Potpisivanju komercijalnih ugovora prisustvovao jei ministar antimonopolskog regulisanja i trgovine Belorusije Vladimir Koltovič, kao i predstavnici Privredne komore Srbije i predsedavajući Beloruske trgovinsko-industrijske komore Vladimir Ulahovičh.

Nakon uvodnih obraćanja i potpisivanja ugovora usledio je radni deo foruma i bilateralni susreti srpskih i beloruskih firmi.
Forum je okupio 72 srpske kompanije i 22 beloruske komaonije i više od 150 privrednika.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.